Iconenwijding in Midwolde

Iconenwijding in Midwolde

In het Noorden van het land wordt al jaren achtereen een iconenwijding georganiseerd. Deze wijding is voor alle eigenaars van iconen. De iconen mogen gekocht, gekregen of zelf gemaakt zijn, als ze maar klaar zijn om door het water gewijd te kunnen worden. U bent van harte uitgenodigd.

De iconen worden op rubriek op de tafel geplaatst. Het Russisch Byzantijns koor Groningen o.l.v. Cas Straatman is dan al begonnen met het ten gehore brengen van Russische kerkmuziek. Na een welkomstwoord geeft Vader Serafim (Sven Standhardt) uitleg wat een icoon is en waarom het gewijd wordt.

Dan gaat Vader Serafim met de eigenaars van de iconen naar de tafel en wordt onder gesproken en gezongen gebed eerst het water gewijd.  Aansluitend worden de iconen gewijd.

De eigenaars krijgen de iconen terug met de zegen. Ter afsluiting zingt het koor nog enkele liederen terwijl de belangstellenden de iconen kunnen bekijken.

De eerstvolgende wijding is op woensdag 22 maart 2023 om 19.45 uur in de Historische kerk aan de Hoofdstraat 134 in Midwolde (bij Leek). Inloop en inbreng vanaf 19.15 uur, vrije gift voor de onkosten.

Overige informatie op te vragen bij:
Frea Zigterman: 06-43650146 iconen.en.frea@outlook.com

100