Miniaturen van Hildegard van Bingen schilderen

Miniaturen van Hildegard van Bingen schilderen

Maandag 19 augustus 2024 van 11.00 uur t/m donderdag 22 augustus 15.00 uur.
Deze vierdaagse workshop wordt gegeven door Mieke Mudde, kunstzinnig dynamisch coach, docent en kunstenaar. Al jaren zet zij religieuze symboliek om in beeldtaal zoals roosvenster, iconen en miniaturen. Zij begeleidt ook graag anderen in dit proces.
De miniaturen van Hildegard van Bingen zijn symbolische illustraties bij haar visioenen. Eén van deze miniaturen wordt geschilderd met eigeel en pigmenten en al doende zullen de cursisten meer ontdekken van wat Hildegard ons te zeggen heeft.

Hoofdbestanddeel van dit programma is het schilderen van een miniatuur van Hildegard van Bingen. Daarnaast wordt aandacht besteed, aan de hand van een cursusmap, aan de persoon Hildegard, de betekenis van haar miniaturen en de symboliek van het kleurgebruik.
Ook vrije tijd en een bezoek aan het labyrint in de kloostertuin staan op het programma. Bovendien is er gelegenheid de vieringen in de kapel bij te wonen.
Er kan gekozen worden uit een van de voorbeelden uit de cursusmap. Het schilderen doen we met eigeel en pigmenten, nadat het voorbeeld overgebracht is op een voorbewerkt paneel.

Schilderervaring is niet nodig, want u wordt persoonlijk begeleid door de docent.
Aanmelden kan via de website van het klooster of bij Mieke via email.

8